
Redd for å eksponere deg selv?
Mange av kundene mine setter ord på en frykt for å eksponere seg selv.
"Jeg vil ikke si at det jeg leverer er bra",
"Jeg vil ikke skryte av meg selv",
"Jeg vil ikke eksponere meg",
"Jeg vil ikke at folk skal tro at jeg er høy på meg selv"
Nyhetsbrev er en egen kunst innen markedsføring. Men hvordan kan du skrive nyhetsbrev som fenger, når og hvor ofte bør de sendes ut, og hvor lange bør de være?
Feng dem fra starten av
47% av mottakere åpner nyhetsbrevet bare hvis emnefeltet fenger. Det er det første kunden ser. Hvis ikke emnefeltet ditt engasjerer, mister du mange før nyhetsbrevet ditt i det hele tatt har begynt. Så hva er egentlig et perfekt emnefelt, hvordan kan du få kundene dine til å trykke seg videre? Jo:

- Vekk selvtilliten ved å henvende deg personlig til kunden
- Vekk interessen med gode tilbud
- Vekk nysgjerrigheten med lovnad om overraskelser i brevet
- Vekk instinktene ved å gi inntrykk av at det haster
- Vekk latteren ved å "bjuda på" litt ekstra
- Vekk håpet ved å tilby deg å løse problemene til kunden
... Og du? Du kan få flere til å åpne nyhetsbrevet ditt om du har en emoji eller to i emnefeltet.
Les konkrete tips til emneforslag i dette innlegget.
Hvor langt?
Et nyhetsbrev som er alt for langt, mister ofte kunden halvveis. Skal vi tro forskningen som foreligger om dette, er 200 ord så langt du bør strekke strikken før folk mister interessen. Du har altså en del plass å uttrykke deg på. Det viktigste er hvordan du uttrykker deg, at du uttrykker deg på en måte som treffer målgruppa di, og at informasjonen du kommer med er relevant. Linker til eksterne sider er bra, og spørsmål engasjerer mer enn bare vanlig tekst.
Når?
Tenk etter: Når i uka og på dagen er du selv, og de du kjenner, travlest? For når vi er travle eller slitne, gidder vi ofte ikke å se to ganger på en reklamemail. De fleste av oss sjekker gjerne ikke reklamemailer om mandagen, da har vi nok av andre ting å forholde oss til. På fredagen er mange av oss slitne etter endt uke. Søndager, gjerne litt utpå dagen, passer bra. Da har vi ofte god tid og lite annet som venter på oss. Tirsdager og torsdager er visstnok også gode dager å sende ut på.

Det er en hårfin balanse mellom over- og underkommunikasjon med kundene dine. Du må synliggjøre deg akkurat nok til å skille deg ut. Når du motiverer dem til å komme selv, vet de hva de går til.
Hvor ofte?
Det optimale er å sende ut nyhetsbrev to ganger i uka. Da holder du poteta varm, som de sier, samtidig som du ikke maser. Om du er et mindre firma, kan en gang i uka holde. Du kan slippe unna med litt flere om du er et stort firma og har mye å si. Men et nyhetsbrev skal alltid føles relevant.
Flere tips?
- Bruk et godt verktøy online til å sende ut nyhetsbrev. Det er langt lettere på mange måter enn å holde styr på det selv.
- Allier deg med en tekstforfatter eller innholdsprodusent for tips, råd og eventuelt tekst til nyhetsbrevet. Her kan du også rådføre deg angående emnefelt.
- Bruk relevante bilder og linker når det passer inn. Jo mer du "brekker opp" teksten, jo mer lettlest oppfattes den.
Ved å sende ut nyhetsbrev, holder du deg selv aktuell hos målgruppa di. Du minner dem på at du finnes, holder dem orientert, og skaper rom for dialog.