Du trenger en tekstforfatter

24.09.2022

Visste du at 63% av alle kjøp starter på nett? Kundene dine vil se mer før de inngår en kjøpskontrakt med deg. Nesten uansett hvilken bransje du er i. 

Når du starter en bedrift, er sjansen stor for at du vet en del om det du skal produsere eller selge. Men vet du mye om tekst? Om kommunikasjon, SEO, det å fenge og holde på en potensiell kunde? Det å få en potensiell kunde til å si "Ja! Dette vil jeg"? Noen vil kunne svare ja på dette spørsmålet, og det er flott! Men om du er litt usikker, kan du ha veldig godt av å investere i en tekstforfatter. 

Finn "den rette"

Markedet er fullt av tekstforfattere som vil hjelpe din bedrift til nye høyder. Noen av dem er kanskje ekstra gode på akkurat det din bedrift jobber med. Andre er poteter, og gode på det meste. Uansett er det viktig at du finner en tekstforfatter som passer for deg og ditt behov. 

Du har et enormt antall potensielle kunder der ute.

Hvordan skal jeg velge? 

Hva trenger du en tekstforfatter til? Hva skal vedkommende bidra med? Er det snakk om et langvarig samarbeid, et kortvarig et, en enkel tekst, eller kortvarig med mulighet for mer seinere? Dette er ting det kan være greit å være bevisst på når du innleder dialog. Videre er det praktisk med god kjemi, men ikke helt nødvendig. Man kan utrette gode ting uansett, om begge er innstilt på å være profesjonelle.  

Det har mye å si når du publiserer, hva du publiserer, hvor ofte, og hvem du legger opp til å treffe.  

Hvor finner jeg en tekstforfatter?

Du kan finne din neste tekstforfatter eller skribent ved å søke på LinkedIn, ved å bruke gode, gamle Google, eller ved å lete litt i nettverket ditt. Twitter eller Facebook kan også være gode plasser å lete. Noen tekstforfattere vil også kunne henvise deg til en annen om de ikke selv kan hjelpe.

Må jeg ansette h*n?

Mange tekstforfattere driver enkeltpersonsforetak, og sender dermed faktura. Det kan være greit å avklare når faktura skal sendes, betalingsfrist og så videre.

Hva koster en tekstforfatter?

Prisene på disse tjenestene varierer veldig. Noen tar betalt per ord, men det vanligste er timebetaling. De aller mest erfarne ligger på godt over tusenlappen per time. Noen, særlig de med mindre erfaring, tar langt mindre enn det.